'FaceTime'

“Het portret is een belangrijk genre in de beeldende kunst - niets intrigeert meer dan lang en ongegeneerd kijken naar een ander mens. Honderd jaar geleden vond er echter een omwenteling plaats in de portretkunst. De geportretteerde vormde namelijk niet langer het uitgangspunt van het werk; de maker kwam zelf centraal te staan. Kunstenaars begonnen de mensfiguur te gebruiken als een projectiescherm voor zijn eigen gevoelens.

In ‘FaceTime’ nodigt Reinardus iedereen uit om ter plekke te komen ‘facetimen’ met zijn nieuwe portretten. Oude meesters in een nieuw jasje. De verf tintelt als pixels op het doek. Het is alsof Scotty uit Star Trek de oude meesters opstraalt en ze kristalliseert vlak voor ze volledig terug gematerialiseerd zijn. Het is een uitnodiging tot een gesprek met oude en nieuwe waarden. You can accept or decline! :-)

expo van vrijdag 2 t/m zondag 18 november 2018.
galerie Art-is-sjok • Vismarkt 4-8 • 2500 Lier
Open: do-zon van 14u-18u
vernissage: vrijdag 2 nov. vanaf 20u
finissage: zondag 18 nov. vanaf 20u